
חייל.ת משוחרר.ת או משרת.ת מילואים פעיל.ה?
רוצה להקים מיזם לחיזוק ביטחון המדינה ושמירת השגרה בחירום?
יש לך ניסיון מעשי ומקצועי שיאפשר לך להפוך את הרעיון למציאות?
תכנית "מרעיון לביטחון" מיועדת להכשיר יזמים ויזמות לפתח מיזמים וטכנולוגיות מתקדמות בתחום אתגרי החירום של ישראל. שילוב הניסיון במילואים ובשירות הצבאי עם חדשנות טכנולוגית יוצר הזדמנות נדירה לפיתוח פתרונות פורצי דרך שיחזקו את ביטחונה של ישראל ויתרמו לתעשיה הישראלית.
מה תקבלו בתכנית?
תכנית רעיונאות (Ideation)
6 חודשי ליווי (Mentorship)
חיבור לחברות ולמשקיעים
על התכנית
מלחמת חרבות ברזל והאירועים שהתרחשו מאז השביעי באוקטובר הדגישו את הצורך הדחוף של ישראל בפתרונות חדשניים לניהול משק בחירום, כולל הגנת סייבר, ניהול משק האנרגיה, יצירת מערכות תקשורת עמידות ושיפור ביצועים בשדה.
תכנית "מרעיון לביטחון" היא שיתוף פעולה בין מרכז החדשנות והיזמות של האוניברסיטה העברית (ASPER-HUJI Innovate), ארגון Problems Worth Solving שמתמחה בזיהוי, אימות ופתרון בעיות מהותיות באמצעות חדשנות מעשית ועמותת Made in JLM המקדמת את האקוסיסטם היזמי בעיר ירושלים. התכנית בתמיכת הרשות לחדשנות, האגף לחיילים משוחררים ומילואים במשרד הבטחון, וקרן Crown Family Foundation.
למי התוכנית מיועדת?
* חיילים.ות משוחררים.ות ומשרתי.ות מילואים פעילים.ות
* בעלי ניסיון מוכח מעשי ומקצועי בתעשייה או בתחום הרעיון שרוצים לקדם
* יחידים או צוותים של עד 5 משתתפים.ות (לפחות 55% מחברי.ות הצוות משרתי.ות מילואים פעילים שסיימו שירות סדיר ב-10 השנים האחרונות)
* בעלי תחומי ידע מגוונים (תעשייה ואקדמיה) המעוניינים.ות לקבל כלים מעשיים ולפתח מיזם בעל אימפקט חיובי על צרכי הביטחון של ישראל
* הכוונה ב”חירום וביטחון” היא להגדרה רחבה מעבר למלחמה - כולל מגיפות כמו קורונה, רעידות אדמה וכו’. המיזמים יכולים להיות כאלה שנותנים מענה לתעשייה הבטחונית וכן לתעשיות שונות השומרות על המשק באזרחות (מזון, לוגיסטיקה, אנרגיה, בריאות וכו’).
מה בתכנית?
> פיתוח מיומנות לזיהוי ותיקוף של בעיות משמעותיות
> שכלול היכולת לפתח רעיונות כדי לפתור את הבעיות שזוהו
> ביצוע של חקר שוק ולקוחות
> פיתוח של Minimal Viable Product או Proof of Concept שיהווה בסיס למכירות או שת״פ עם לקוחות ראשונים
> תכנון מודל עסקי
> פיתוח תוכנית עבודה
> חיבור ליועצים ולמנטורים
> חיבור לחברות ולמשקיעים
> עזרה בהגשה למענקי הרשות לחדשנות
> פיתוח מצגת משקיעים
> הכשרה בהצגה למשקיעים ולקוחות
לוח זמנים של התכנית
מבנה התכנית
התוכנית תארך כ-6 חודשים.
בתאריכים 21 ו-23 באפריל (כל מועמד.ת ישובצו לאחד מביניהם) נקיים “בוטקמפ” ממיין - יום שלם שבו נכיר את המועמדים תוך כדי עבודה משותפת וסדנאות. במסגרתו נעבור גם סדנת 'המיזם הזה הוא אני' - הבנת הערך הייחודי של כל משתתף ומשתתפת ויצירת חיבורים.
המועמדים והמועמדות שיסיימו את יום ההאקתון יוזמנו להשתתף בתוכנית המלאה.
שלב 1 - סדנת “Problems Worth Solving” (איך בוחרים רעיון) לזיקוק וחידוד הרעיון עם פרופ’ לורנס ארונהיים, מפגשים פרונטליים שבועיים שביניהם זמן עבודה ומפגש זום (5 שעות שבועיות). מתאים גם למי שמגיע.ה עם רעיון יותר בשל.
שלב 2 - חודשיים בהם נתעמק בשלבים השונים של הקמת מיזם, תוך כדי עבודה עצמאית לקידום המיזם
שלב 3 - המשך עבודה עצמאית על המיזמים יחד עם ליווי של הצוות והכנה ל-Demo Day, יום הצגת המיזמים.
בסיום התכנית ייערך ה- Demo Day בו יציגו הצוותים את הסטארט-אפ שפיתחו בפני קהל רחב של משקיעים.ות וגורמים בתעשיה ובמערכת הביטחון
תחומי המיקוד
התכנית מתמקדת בחיזוק יכולת ההסתגלות וההעמידות של מדינת ישראל במצבי חירום בתחומים שונים, כולל:
- הגנה צבאית ומודיעין
- סייבר ואבטחת מידע
- ביטחון פנים וחוסן לאומי
- היבטיים שונים של ביטחון חברתי, כלכלי וסביבתי
- מים, אנרגיה ומזון
- ניהול רשתות תקשורת בלתי תלויים בזמן חירום
- בריאות הציבור במצבי חירום
מתי ואיפה מתקיימים המפגשים?
בתאריך 21 *או* 23 באפריל (כל מועמד.ת ישובצו לאחד משני התאריכים) יתקיים ה“בוטקאמפ” הממיין בקמפוס האוניברסיטה העברית בגבעת רם בירושלים - משעה 8:30 עד 16:30. נוכחות פיזית בבוטקאמפ היא חובה כחלק מתהליך המיון של התכנית.
תכנית היזמות מתחילה ב-21.5 ומסתיימת ב-17.12.
מפגשים שבועיים יתקיימו פיזית בכל יום ד׳ (חוץ מחודש אוגוסט וחגים) בין השעות 17:00-20:00
בחודשיים הראשונים לתכנית מאי-יולי יתקיים גם מפגש נוסף בזום בימי ב׳ בין השעות 19:00-21:00
מפגשים פיזיים יתקיימו בקמפוס גבעת רם, האוניברסיטה העברית בירושלים.
שאלות נפוצות
-
-
מלבד יום המיון שיתקיים בסוף אפריל, התוכנית תתחיל באמצע חודש מאי ותארך כ-6 חודשים. פגישות יתקיימו פעם בשבוע פיזית ובחלק מהזמן יתקיים פגישה שבועית נוספת בזום. התכנית תתקיים במרכז היזמות והחדשנות באוניברסיטה העברית בגבעת רם.
-
ההשתתפות בתכנית היא ללא עלות מצד המשתתפים. כל עלויות התכנית מסובסדות במלואן על ידי האגף לחיילים משוחררים ומילואים במשרד הבטחון, רשות החדשנות וקרן Crown Family Foundation. ההטבה בשווי כ-10,000 ש"ח למשתתף.
-
על המשתתפים לחתום על תקנון התכנית המלא. בקצרה: תהיו מחוייבים לשמירה על סודיות, התנהגות נאותה והשתתפות מלאה (השתתפות ב 90% מכל המפגשים + חובת השלמה של מפגשים שהחסרתם). במקרה של מילואים פעילים, תשלימו את החומר המוקלט.
-
לא, אבל לפחות 55% מהמשתתפים בתכנית צריכים לעמוד בהגדרה של “חיילים משוחררים”, או משרתי מילואים פעילים שסיימו שירות סדיר ב-10 השנים האחרונות. חשוב לציין שכל מקרה יבחן לגופו
-
כל המשתתפים מחוייבים לחתום על תקנון שמבהיר שיש לשמור על סודיות ואין לעשות בו כל שימוש אלא למטרות ההשתתפות בתוכנית.
-
לא - בחלק הראשון של התוכנית תעבדו על זיהוי ותיקוף בעיות במתודולוגיית PWS. אם הגעתם עם רעיון, בחלק הראשון של התוכנית תתקפו ותדייקו אותו.
-
כן. החלק הראשון של התוכנית יועבר כולו/רובו באנגלית, כולל הרצאות פרונטליות וחומרי קריאה, ולכן על מנת להפיק את המירב מהתכנית יש לדעת אנגלית ברמה שתאפשר השתתפות פעילה במפגשים.
-
צרו קשר - ariel@innovate.huji.ac.il